Overzicht cursussen zelf je eigen lingerie makenOm lingerie te kunnen maken, is het wenselijk om wat basiservaring te hebben met het werken op een naaimachine. Het beste kun je je eigen naaimachine meenemen, omdat je deze het beste kent.
Bij lingerie MoLou werk je met op maat getekende patronen die door mij worden gemaakt.
De cursussen worden gegeven in Maarssenbroek. Bij een inschrijving van een cursus wordt een aanbetaling gevraagd van 40%. De cursus data bepalen we samen.
Mocht je om bepaalde redenen een cursusdag niet kunnen komen, dan kan deze binnen 3 maanden ingehaald worden.

Het maken van een basis bh en slip

De patronen worden op maat getekend door lingerie MoLou. 
Voordat we aan de cursus beginnen, kom je ongeveer 14 dagen vooraf langs om je maten te nemen. Dan liggen de op maat getekende patronen bij de eerste dag voor je klaar.
·         De eerste dag gaan we de slip maken. 
·         De tweede dag ga je beginnen met het maken van de bh. 
·         De derde dag maken we de bh af, en evalueren waar je zoal tegen aan bent gelopen.
De cursus is inclusief op maat getekende patronen, koffie en thee, maar exclusief de materialen en lunch. Deze cursus duurt 3 dagen van 10.00 – 16.00 uur. De kosten voor deze cursus zijn € 160,--.  

Cursus bh van padding in 3-delige cups (dit is een vervolg op de basiscursus) 

Het werken met padding vergt andere vaardigheden dan een 'gewone' cup. De eerste dag knippen we de bh uit en gaan de cups bekleden.  
De tweede dag maken we de bh af en evalueren we de problemen waar je tegenaan bent gelopen.
De cursus is inclusief op maat getekend patroon, koffie en thee, maar exclusief de materialen en de lunch. Deze cursus duurt 2 dagen van 10.00 – 16.00 uur. De kosten voor deze cursus zijn € 135,--.  


BH met de zogenaamde 'zwevende cups'. (dit is een vervolgcursus op het basisset)

Dit is een bh waar geen onderrand onder de cups zit, daarom de benaming. Dit kan met voorgevormde cups, getekende cups of soepele cups. Het patroon wordt door mij op maat getekend. Model in overleg.
e    De  eerste dag knippen we de bh uit en gaan we de cups bekleden.
De tweede dag maken we de bh af en evalueren we de problemen waar je tegenaan gelopen bent. De cursus is inclusief op maat getekend patroon, koffie en thee, maar exclusief de materialen.
Deze cursus duurt 2 dagen van 10.00 – 16.00 uur. De kosten voor deze cursus zijn € 135,--.  BH met voorgevormde cups

De naam zegt het al, deze cups zijn al kant en klaar, maar moeten nog wel bekleed worden. De eerste dag gaan we de cups bekleden en de romp uitknippen. De tweede dag maken we de bh af en evalueren de problemen waar je tegenaan bent gelopen. De cursus is inclusief op maat getekend patroon, koffie en thee, maar exclusief de materialen en de lunch. Deze cursus duurt 2 dagen van 10.00 – 16.00 uur. De kosten voor deze cursus zijn € 135,--.  
Bustier.

Er is een model waarbij de ondercup in een puntvorm uitloopt en doorgestikt is en de kantverwerking is dan minder. Het andere model heeft een gewone ondercup, maar heeft veel kant.
De bustier heeft geen beugels, maar de cup is zo ontworpen zodat er toch een correctie optreedt.
De cursus duurt 2 dagen en is inclusief patroon, koffie en thee, maar exclusief de materialen en lunch. De kosten zijn €  135,--.Cursus badkleding

Dan kan een bikini, tankini of badpak zijn.
De eerste dag wordt het patroon uit de stof geknipt. Gelang de vorderingen gaan we de tweede dag verder. Aan het eind van de dag evalueren we de problemen waar je tegenaan gelopen bent. Deze cursus duurt 2 dagen en is inclusief patroon, koffie en thee, maar exclusief de materialen en de lunch. De kosten voor deze cursus zijn € 135,--.Cursus bandeautop

Deze bandeau is ideaal tegen inkijk en draag je over je eigen bh. 
Je kunt diverse materialen hiervoor gebruiken zoals kant of lycra. 
De cursus duurt 1 dag en is inclusief patroon, koffie en thee, maar exclusief de materialen en de lunch. 
Kosten zijn € 55,00. 

Het maken van een bandeautopje  
Het bovengedeelte is hetzelfde als de bandeautop, alleen is er een onderstuk aangekomen zodat je dit ook leuk onder een jasje kunt dragen. Deze zijn op vele manieren te maken, volledig kant, kant met lycra, dierenprint, strapless of met sierbanden. Deze cursus duurt 1 dag van 10.00 - 16.00 uur en is inclusief patroon, koffie en thee, maar exclusief de materialen en de lunch..
De kosten voor deze cursus zijn €  55,--.

Het maken van een herenboxer 


De cursus is inclusief  patroon, koffie en thee, exclusief  de materialen en de lunch. 
De cursus duurt één dag van 10.00 – 16.00 uur.
De kosten voor deze cursus zijn €  55,--.

Het maken van de body geurzakje of speldenkussen

Deze cursus duurt een halve dag van 10.00 - 13.00 uur en is inclusief materialen, koffie en thee. 
De cursus kost €  25,--1 opmerking:

  1. Zoals hier boven de gang van zaken wordt weer gegeven klopt helemaal , ik ben nu bezig met de cursus zelf een b.h. maken door de kleine groepen is er veel aandacht. C.M.L.

    BeantwoordenVerwijderen