donderdag 16 november 2017

BH 'Cleopatra'


Voor 'Ladies of lingerie and design' is het thema voor de maand november 'Cleopatra'. 
Voor mij staan hier o.a. de kleuren turquoise en goud voor. De BH heeft een verticale cupnaad, is op maat getekend en is gevoerd met padding. 
De paddingcups zijn als eerste bekleed met turquoise kleurige lycra met daaroverheen de goudkleurige stof die er geplooid op is gezet. Het rompdeel is ook uitgevoerd in dezelfde kleuren. De schouderbanden zijn zelf gemaakt, omdat ik niet de juiste kon vinden. Op het mv deel zit een goudkleurige strik met een ovale platte kraal en op de punten van de schouderbanden is een ronde platte kraal gezet. Tenslotte droeg Cleopatra veel sieraden. 
Hoe ik de schouderbanden heb gemaakt, laat ik je hieronder zien. De gebruikte materialen zijn: elastische pipingband, goudkleurige stof en wondertape. Wondertape plakt aan beide kanten en lost op na het wassen. 

Eerst is een strook goudkleurige stof gesneden. Die moet kaarsrecht zijn. Plak het tape op het pipingband, trek de bovenste laag er vanaf en let op dat je de stof goed tegen de rand van de piping plakt. Sla de stof goed om het band heen. Stik de stof met een zaagsteek op het band. Deze steek is elastisch. Knip als laatste aan de achterkant de stof eraf. 
En klaar is je schouderband. 












1 opmerking:

  1. Wat een mooie vertaling van het thema, de kleuren, materialen en sieraden....en wat mooi gedaan dat schouderband!

    BeantwoordenVerwijderen