maandag 20 mei 2013



Deze kruising tussen een bandeau en een bh heb ik gemaakt voor een mevrouw die aan haar romp is geopereerd en daar veel pijn aan heeft. Deze 'BH 'is geheel gevoerd met een hela zachte elastische katoen en de schouderbanden zijn gevoerd met een padding om de druk op haar schouders te verlichten. De 'BH 'is een paar dagen gedragen en hij zit zeer comfortabel.



Juli en Augustus 2013


Hier zie je een aantal voorbeelden om een BH Bandeau te maken. Als deze Bandeau gevoerd wordt kun je hem ook als bikinitop gebruiken. Je maakt er een broekje bij en je hebt een leuke bikini.

Op mijn pagina met gemaakte creaties, kun je meer voorbeelden zien.







Ontwerpuitdaging:

Dit gebeurt vanuit het lingerieforum. Iedereen heeft een eigen stijl om iets te maken/ontwerpen. De bedoeling is dat je 'out of the box' gaat denken. De forumleden kijken wat je zoal gemaakt hebt en maken een keuze uit drie vooraf vastgestelde items die je gaat ontwerpen. De keuze voor mij is gevallen op een bijzonder achterpand voor een bh. Ik heb al in mijn hoofd hoe het gaat worden. Ik krijg hier 4 weken de tijd voor. Daarna is de uitdaging aan een ander forumlid.
Mijn vorderingen zal ik bijhouden op dit blog.

3 juni

Dit zijn de stoffen die ik ga gebruiken en ga een dezer dagen het patroon tekenen en aan het ontwerp beginnen.

 
Als eerste heb ik het achterpand van een bestaand patroon aangepast naar een romp met voorsluiting. Wel eerst een pasromp gemaakt, omdat de romp goed moet passen. Bij een voorsluiting is de omvang van de romp niet aan te passen. Ook het patroon aangepast voor een 'zwevende' cup. Bij de cupuitsnijding in de romp aan de binnenkant van de romp 1 cm weghalen en dat er bij de cup bijtekenen. In dit geval had ik maar een halve cm, omdat het een voorgevormde cup is. Verwacht geen probleem hierdoor.
Hieronder een tekening hoe ik de romp voor de voorsluiting aangepast heb.
 
 
Hieronder een afbeelding van de pasromp voor een voorsluiting en de eerste pasromp met een overlap aan de achterkant om deze bij te kunnen stellen. Er moest 3 cm bij en kon toen de juiste pasromp maken.
 
 
Vandaag de cups bekleed. Eerst een mal gemaakt voor de bekleding en later van originele stof geknipt. Nadat de cups bekleed zijn heb ik voor de afwerking aan de bovenrand een goudkleurig bandje gezet voor de afwerking en staat nog leuk ook.
Hieronder een detailfoto.
 
Cups in rompdelen gezet, beugelband erop gestikt en 2x doorgestikt. Nu kijken hoe ik de sluiting ga aanzetten. Heb een goudkleurige sluiting.
Hieronder een foto hoe de bh er nu uitziet. Niet heel duidelijk, maar ja het is zwart.
 
Hulp uit onverwachte hoek gekregen. Mijn patroondelen vielen nog wel eens op de grond en er kwam een natuurlijke presse papier.
 
14 juni 2013 
 
Vandaag heb ik de bh afgemaakt. Gisteren nog naar KB geweest om 2 sluitingen en beugels te halen. Aan de voorkant heb ik een stukje elastisch schouderband gezet voor het comfort. Het goudkleurige band is namelijk niet elastisch. Het kantgedeelte aan het achterpand is aan de romp wat gerimpeld aangezet en de bovenkant van het kantstuk zit een stukje elastiek om de achterkant mooi aan te laten sluiten op het lichaam. Ik miste nog iets aan het achterpand en vond nog een siergespje. Het band aan de zijkanten van het kant is goudkleurig en glinstert mooi en in de stof zitten glassteentjes. Alleen is dat niet zo heel duidelijk te zien op de foto's.
Ondanks dat de bh goed past, zal ik deze niet zo snel dragen, omdat ik het model niet zo comfortabel vind. In ieder geval is het een leuk experiment geweest en heb een hoop kunnen leren.
Hieronder de foto's van het uiteindelijke resultaat. Uiteraard krijgt deze ook weer een franse meisjesnaam en dat is de Eleta black/gold. Eleta betekent -uitgekozen- en vond dit heel toepasselijk. Tenslotte hebben de leden van het forum dit thema voor mij uitgekozen.



 


 
 
 
 

 

 

 

 









8 opmerkingen:

  1. Wauw, dat zijn mooie stoffen. Ben erg benieuwd wat dit gaat worden.

    Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, , lycra heb ik ook eens gehad. Dat kant is schitterend! Succes met maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow...wat een prachtige uitdaging heb je gemaakt...het is een sprookje!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wauw, petje af voor het eindresultaat! mooi zoals je de ontwerpuitdaging vorm hebt gegeven!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Waaauuwww!! super mooi geworden. Jammer dat je hem niet zo vaak zult dragen. Liefs Angela

    BeantwoordenVerwijderen