donderdag 21 januari 2016

Nu we met zijn allen druk zijn met de feestdagen en minder tijd hebben voor het lingerie maken, is het tijd om weer eens een leuke aktie voor het nieuwe jaar te gaan starten. We hadden in oktober een gratis lingeriepakket bij aanmelding van een nieuwe cursist en voor januari en februari 2016 komt er een nieuwe aktie voor iedere nieuwe cursist die zich aanmeldt voor een lingeriecursus. Eerst de oliebollen, lekker eten en champagne laten bezinken, dan weer aan een nieuwe cursus beginnen. Je kunt uit twee akties kiezen:
aktie 1: 
gratis cursus voor het maken van 2 geurzakjes. Deze zien er uit als een body. Materialen mag je zelf uitkiezen.
aktie 2:
Dat is een leuke goodybag met diverse lingeriematerialen t.w.v. 
€ 25,--
gratis cursus voor het maken van 2 geurzakjes. Deze zien er uit als een body. Materialen mag je zelf uitkiezen.
aktie 2:
Dat is een leuk verrassingspakket met diverse lingeriematerialen t.w.v. € 25,--
Dit keer heb ik een bustier gemaakt van een bestaand patroon.
Het begint natuurlijk met het uitzoeken van de materialen. Mijn uitgangspunt was het kant en daar moest een lycra bijkomen. Als eerste had ik een grijsachtige gewolkte stof met een opgewerkt stipje erop. Nadat ik het kant erop gelegd had, vond ik het maar saai. Het kant is doorschijnend en dan is de ondergrond zeer bepalend voor het resultaat. Ik had ervoor gekozen om het kant op de stof te naaien.
Hieronder een paar voorbeelden wat de ondergrond doet met het uiteindelijke resultaat.
De bovenste foto is de stof met opgewerkte stipjes. Zoals je kunt zien is de ondergrond heel bepalend.
Uiteindelijk heb ik deze gekozen. Een lekkere pittige kleur.

Dan de fournituren erbij zoeken. Omdat er zwart in het kant verwerkt is. leek het mij mooi om de afwerking met zwart te doen. Dat betekent dus een gedeelte van de schouderbanden achter, de onderrand en de oksellijn met de bovenkant van de romp.

Het lichtrose schouderband op de foto heb ik niet gebruikt en is vervangen door zwart. 

Het uitzoeken is altijd een leuke maar tijdrovende klus. (althans bij mij). Na het uitknippen van de patroondelen kon ik eindelijk beginnen. Eerst de delen op elkaar genaaid die onder het kant moeten komen. Daarna de zijnaden en bovenkant aan elkaar genaaid. 
Dat begint er al op te lijken. Nu de afwerking. Ik heb het zogenaamde 'prima donna' picot gekozen, omdat dat een subtiel randje geeft. Deze uitvoering heeft niet meer nodig. Als laatste moet aan de achterkant de sluiting komen. Deze is ook zwart geworden, wat een mooi effect geeft. De sluiting heeft twee rijjen haakjes (ze zijn er ook met één rij). Soms is het fijn om de wat ruimere stand te nemen. Iemand zei deze week tegen mij toen ze het resultaat zag ' het is net een amsterdammertje' (dat zijn de paaltjes die je veel in Amsterdam ziet met drie kruisjes onder elkaar) Ik vond het een leuke vergelijking. Om het compleet te maken heb ik er ook maar een slip bijgemaakt, 
Het resultaat is een leuk set in een sprekende kleur.